2022. július 6., Csaba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tetszettek a fogyasztóknak a Coca-Cola papírpalackjai

A kísérleti csomagolást itthon a Kifli.hu-val közösen tesztelte a gyártó. A tapasztalatok alapján még fejlesztik a terméket, de a hazánkban is népszerű papírpalack hamarosan a boltokba kerülhet.

A cég a dán Paper Bottle Companyval (Paboco) összefogva próbálkozott meg a 100 százalékban újrahasznosítható papírból készülő palack fejlesztésével – számolt róla a Napi.hu.

A kísérletek már 2019 óta folynak, a jelenlegi fázisban a csomagolás a papírborításon belül egyelőre teljes mértékben újrahasznosítható műanyag belsőt tartalmaz, ahogy kupakja is 100 százalékban újrahasznosítható műanyag.

Az új csomagolás kipróbálása után a válaszadók közel 90 százaléka kifejezetten szerette az AdeZ új papírcsomagolását, és ha választaniuk kellene két azonos termék közül, akkor a válaszadók 85 százaléka határozottan a papírpalackban kapható ital mellett döntene.

A The Coca-Cola Company a papírpalackokra egyelőre nem a meglévő újrahasznosítható csomagolások helyettesítéseként, hanem azok kiegészítéseként tekint. A cél: 100 százalékos újrafeldolgozhatóság, hulladékmentesen – az összes csomagolás összegyűjtésével és újrahasznosításával, hogy ne kerüljön csomagolási hulladék a környezetünkbe.

A papírpalackokat most továbbfejlesztik, hogy mielőbb megszülethessen egy teljesen bioalapú és 100%-ban papírként újrahasznosítható papírpalack. Ennek előállításához kizárólag fenntartható eredetű faanyagot használnak majd, amely fogyasztás után ismét papírként dolgozható fel. A palackok gyártáshoz szükséges fa pótlására is gondolt a cég: a Coca-Cola Magyarország tavasszal fasor ültetésbe kezd Dunaharasztiban lévő központja szomszédságában a városi önkormányzattal közösen.

Neked ajánljuk
Nagy az alumíniumcsomagolás támogatottsága Magyarországon Javult a műanyaghelyzet Ausztráliában Így készíthetsz mosogatógép-kapszulát házilag Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam