2022. június 30., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kapszulákból származó kávézacc táplálja a pannonhalmi levendulamezőket

A Nespresso nem csak a végtelenszer újrahasznosítható alumínium kezeléséről gondoskodik: a visszagyűjtött kapszulákból származó zacc sem végzi egyszerűen a szemétben.

Különleges szövetségre lépett a Nespresso a Pannonhalmi Főapátsággal: a prémium-kávémárka Magyarországon visszagyűjtött használt kapszuláiból kávézaccalapú termesztőközeget fejlesztett, melyet a pannonhalmi levendulaföldek talajminőségének javítására használnak fel – derül ki a vállalat közleményéből.

A lokális kezdeményezés célja, hogy rávilágítson a kávékapszulák újrahasznosíthatóságának sokoldalúságára, és ösztönözze a még nagyobb arányú lakossági visszagyűjtést.

A kezdeményezés teljes mértékben lokális: a kapszulák a hazai fogyasztóktól származnak, és mind a feldolgozás – vagyis az alumínium és a kávézacc szétválasztása –, mind pedig a termőközeggyártás Magyarországon történik. 

A kávézaccalapú termesztőközeget október elején saját kezűleg juttatták ki a pannonhalmi levendulamezőkre a Nespresso munkatársai és a Pannonhalmi Főapátság Gyógynövénykertjének dolgozói, az együttműködés eredményét pedig jövő nyáron, levendulavirágzáskor csodálhatják meg a látogatók. 

Forrás: Nespresso/youtube.com

2020 végére a Nespresso globális szinten elérte a 32 százalékos kávékapszula-újrahasznosítási arányt, a magyar vásárlók pedig még ennél is nagyobb arányban, összesen 43 százalékban gyűjtötték vissza használt kapszuláikat a tavalyi évben. Magyarországon már a vásárlók több mint 99 százaléka számára elérhető valamelyik kapszula-újrahasznosítási lehetőség.

Neked ajánljuk
A Tisza-tavi PET Kupa indulói idén is felvették a harcot a szeméttel Így lehet tudatos hulladékkezelésre ösztönözni az embereket Szemétbe öltöztek a kongói művészek, hogy megtörjék a túlfogyasztás átkát A zavarba ejtő 4000 éves szikla Júliusban a Várkert Bazárban várja a látogatókat a leghíresebb magyar dizájnvásár
Forrás: Élő Bolygónk
Vissza
Hírfolyam