2021. november 29., Taksony
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A megfelelően kezelt hulladék valóban kész aranybánya

Az angol királyi pénzverde egy kanadai clean tech startup, az Excir technológiáját fogja használni, hogy kivonja az értékes nemesfémeket az eldobott laptopokból és mobiltelefonokból.

Az Excir által levédett technológia az elektronikus hulladékokban, főleg a nyomatott áramkörökben található nemesfémek több mint 99%-át ki tudja nyerni. A Royal Mintnél jelenleg azon dolgoznak, hogy a technológiát tömegtermelésre is képessé tegyék.

Ahelyett hogy az Egyesült Királyságot elhagyó elektronikus hulladékot magas hőfokon beolvasztanák, a technológia segítségével szobahőmérsékleten is össze lehetne gyűjteni a nemesfémeket.

A kezdeti tapasztalatok alapján a technológia nemcsak hogy magas tisztaságú arany kinyerésére képes, de üzemi léptékben alkalmazható palládium, ezüst és réz hulladékból történő kivonására is.

Neked ajánljuk
Beadhatja a derekát az Apple? Egy startup és egy gépipari konszern közösen hozná el a fenntartható csomagolások korát Az 5G nem csak digitális forradalmat, növekvő kibocsátást is jelent Újabb kilátót adtak át, ezúttal Szentendrén Növekszik a mikroműanyagok mennyisége a Tiszában
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam