2022. június 30., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mobiltelefonokból iskolahajó – Ugandában segítenek a visszagyűjtött telefonok

A Jane Goodall Intézet, a KÖVET Egyesület, a Védegylet Egyesület és az Afrikáért Alapítvány 2018-ban indított használtmobiltelefon-visszagyűjtése az ITM támogatásának köszönhetően 2021-ben már helyi fejlesztések elindításához járulhatott hozzá Ugandában.

A Nyugat-Ugandában található Bunyonyi-tó partján egy biztonságos kikötő épült, továbbá egy 45 gyerek szállítására alkalmas iskolahajó is készült helyi alapanyagokból, fenntartható módon, a helyi közösség összefogásában, szakértelmével – derül ki a Jane Goodall Intézet Természet- és Környezetvédelmi Egyesület közleményéből.

A környezettudatos magyar emberek és a társadalmilag felelősségteljes hazai cégek támogatásának köszönhetően ma már egy, a magyar zászló színeiben pompázó hajó szállítja nap mint nap a gyerekeket, felnőtteket az iskolába, a piacra vagy a templomba.

18 további kikötő és két hasonló méretű iskolahajó építése szerepel a jövőbeni fejlesztési tervek közt.

Forrás: Jane Goodall Intézet/YouTube.com

Az alapítvány víziója egy olyan egészséges bolygó megteremtése, ahol az emberek kellő együttérzéssel hozzák meg mindennapi döntéseiket ahhoz, hogy fenntartható módon és harmóniában élhessenek egymással, a környezettel és az állatokkal.

További információ a fejlesztési programról a Jane Goodall Intézet honlapján található.

Neked ajánljuk
Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Nem sikerült megállapodni a rászoruló országok kártérítéséről A zavarba ejtő 4000 éves szikla Júliusban a Várkert Bazárban várja a látogatókat a leghíresebb magyar dizájnvásár
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam