2022. június 30., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A halloween környezeti lábnyoma ijesztő csak igazán!

Október 31-én csak az Egyesült Királyságban több mint 30 millió ember öltözik be minden évben valamilyen vicces vagy félelmetes jelmezbe, amelyek a muri végével gyakran a hulladéklerakókban végzik.

A jelmezek közel 70 százaléka polimert tartalmaz, amely a műanyagiparban is nagyon gyakran használt alapanyag: így az ijesztgetés csak a szigetországban 2 ezer tonna műanyaghulladék keletkezéséhez járul hozzá minden egyes évben. Ez a mennyiség körülbelül 83 millió palack előállításához szükséges műanyagot jelent – írta meg a One Green Planet alapján a Napi.hu.

A lap által ismertetett kutatás szerint ez a mennyiség csak a jelmezek anyagát tartalmazza, ezekhez hozzá kell számolni az extra kiegészítőket is, mint a parókát, dekorációt vagy a testfestékeket.

Az összes ünneplő országot tekintve – főleg az Amerikai Egyesült Államokat, ahol a hosszú hagyományra visszatekintő halloween alkalmával elképesztő mennyiségű édességet is vásárolnak – a kétnapos ünnep felfoghatatlan mennyiségű hulladék keletkezését vonja maga után.

Az elemzés szerint elkerülhető lenne a felesleges hulladék például úgy, hogy egyre több vásárló jótékonysági vagy használt jelmezeket árusító boltokban vásárolna, és természetesen akkor is, ha ezeket saját maguk készítenék el – műanyagmentesen.

Neked ajánljuk
Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán A Tisza-tavi PET Kupa indulói idén is felvették a harcot a szeméttel Szemétbe öltöztek a kongói művészek, hogy megtörjék a túlfogyasztás átkát A zavarba ejtő 4000 éves szikla Júliusban a Várkert Bazárban várja a látogatókat a leghíresebb magyar dizájnvásár
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam