2022. július 6., Csaba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az ÁSZ szerint jó úton haladunk a megfelelő hulladékgazdálkodás felé

Eredményes volt a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás országos megszervezése, valamint a műanyag csomagolási hulladék kezelése 2019-ben – állapította meg az Állami Számvevőszék, a fenntarthatóság hete keretében kiadott ellenőrzési jelentésében. 

Közleményükben aláhúzták: a fenntartható fejlődés egyik alappillére a keletkezett hulladékok elhelyezése, lehetőség szerint újrahasznosítása. A hulladékgazdálkodásnak védenie kell a környezetet, az emberi egészséget, és mérsékelnie kell a környezetterhelést.

Ezért a hulladékgazdálkodás ellenőrzése nemcsak gazdasági, hanem környezeti és egészségügyi szempontból is kiemelt cél.

A jelentés szerint országos szintű megszervezése 2019-ben eredményes, a hulladékgazdálkodás szabályozottsága megfelelő volt, a jogszabályok, stratégiai és tervdokumentumok rendelkezésre álltak.

A szervezet nemcsak a közszolgáltatókat ellenőrizte, hanem felmérte azt is, hogy mi a lakosság véleménye. A lakosság körében végzet felmérés alapján a hulladékgazdálkodási közszolgáltatással a megkérdezettek 78%-a elégedett volt.

A műanyag csomagolási hulladék kezelése is eredményes volt az Állami Számvevőszék szerint: az elkülönítetten gyűjtött csomagolási hulladék mennyisége a célt jelentősen meghaladva 172%-on teljesült.

A Győri Hulladékégető Kft. telepe
Fotó: MTI/Krizsán Csaba
Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Szemétbe öltöztek a kongói művészek, hogy megtörjék a túlfogyasztás átkát Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: aszhirportal.hu
Vissza
Hírfolyam