2021. november 29., Taksony
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megtisztult a Terebesi erdő

A X. kerületben, „az úgynevezett Fehérdűlő területén található Terebesi erdő jelentős zöld felülete Budapestnek, amely évek óta leginkább az ott elhelyezett nagy mennyiségű szemétről, illegális hulladéklerakókról volt ismert” – mutatott rá közleményében a Budapesti Közművek Zrt. 

A közlemény szerint az FKF Köztisztasági Divízió és a Főkert Kertészeti Divízió szakemberei október 29. és november 8. között kézi és gépi erővel tisztították meg az illegális hulladéklerakásról „elhíresült” területet.

A kommüniké szerint az erdő legszennyezettebb területe korábban a Főkert Zrt. tulajdonába tartozó, de már rég nem használt telephely volt, ahonnan már 2020 decemberében fővárosi összefogással – a munkálatokba a területen lakókat is bevonva – több mint 2000 köbméter illegálisan lerakott szemetet gyűjtöttek össze és szállítottak el. Az elmúlt napokban a kiserdő többi, beljebb eső és erdős területét tisztították meg.

Ezzel újabb 370 köbméter, hozzávetőleg 90 tonna hulladéktól tisztult meg az erdő.

„Az illegálisan odahordott szeméthalmok forrása döntően lakossági és építési vállalkozói eredetű, akik a meglévő zöldfelületeinket ingyenes lerakónak nézik” – olvasható a közleményben.

A társaság közölte, a hulladéklerakás megakadályozására a „fő gócpontént ismert” telephelyet betonelemekkel torlaszolták el. További két ponton földsáncokat is kialakítottak a behajtás megakadályozása érdekében. Hosszabb távon ezeket a sáncokat szintén betonelemekre cserélik majd.

Neked ajánljuk
Ne csak az élményeket, a szemetet is vidd haza az erdőből! Szlovákia még nem áll készen arra, hogy búcsút mondjon a műanyag zacskóknak 2020-ban 29,3 százalékkal nőtt a hasznosításra átadott hulladék mennyisége Újabb kilátót adtak át, ezúttal Szentendrén Növekszik a mikroműanyagok mennyisége a Tiszában
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam