2022. június 30., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Még várja a csatlakozókat az Európai Hulladékcsökkentési Hét

Kontinensünk legnagyobb hulladékmegelőzési kampánya, az Európai Hulladékcsökkentési Hét egyre népszerűbb. A 2012 óta hazánkban is megrendezett eseménysorozatot idén november 20-a és 28-a között tartják. Az akció célja, hogy az önkéntesek a saját ötleteiket, tapasztalataikat megosztva hívják fel a figyelmet a tudatos hulladékgazdálkodásra, a hulladékcsökkentésre és az újrahasznosításra.

Ennek jegyében az Innovációs és Technológiai Minisztérium idén is várja magánszemélyek, cégek, oktatási és köznevelési intézmények, közigazgatási, önkormányzati vagy akár civil szervezetek, egyesületek ötleteit, javaslatait. Regisztrálni az emi.hu/k/hulladekcsokkentesihet2021.html oldalon lehet november 17-én 12 óráig.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét minden évben egy-egy tematika köré szerveződik, idén ez a „körforgásos közösségek".

Ez a fókusztéma a hulladékgazdálkodás kapcsán a kis helyi közösségek körforgásos gazdaságra való áttérésben játszott szerepét kívánja erősíteni.

A legjobb ötletek, javaslatok a közösségek terén, csoportokban születnek, ezért igazi csapatmunkára van szükség. Ha úgy érzi, önnek is van egy megvalósítandó ötlete arra vonatkozóan, miként tehetjük közösen tisztábbá környezetünket, ne habozzon! Saját közössége, munkahelye, intézménye összefogásával is regisztrálhat, és részt vehet az Európai Hulladékcsökkentési Hét akciósorozatán, minél több embert mozgósítva egy tisztább és fenntarthatóbb jövőért! Nem csak egy héten át.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Szemétbe öltöztek a kongói művészek, hogy megtörjék a túlfogyasztás átkát Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam