2022. július 6., Csaba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy startup és egy gépipari konszern közösen hozná el a fenntartható csomagolások korát

A Zume kifejlesztett és szabadalmaztatott egy innovatív gyártási eljárást, amellyel élelmiszerekből, kozmetikumokból és fogyasztási cikkekből komposztálható csomagolóanyag állítható elő. Az ABB robotizált gyártási megoldásainak köszönhetően a fenntartható műanyag-helyettesítő széles körben elérhetővé válhat. 

Az ABB-vel folytatott együttműködés keretében a Zume várhatóan minden gyárát közel 100 robotcellával szereli fel.

A fejlesztésnek köszönhetően az egyes gyártó telephelyek potenciálisan évente 71 000 tonna mezőgazdasági mellékterméket tudnak feldolgozni, amiből évente akár kétmilliárd darab csomagolási terméket tudnak előállítani.

„Az ABB robotok rugalmassága és skálázhatósága hatékony automatizált gyártási folyamat kialakítását teszi lehetővé. Mindez azt jelenti, hogy életképes, költséghatékony, komposztálható alternatívát tudunk kínálni a műanyag helyett, és segíteni tudjuk a gyártókat abban, hogy még környezetbarátabbá váljanak” – fogalmazott Alex Garden, a Zume elnök-vezérigazgatója.

A Zume és az ABB közös kísérleti projektet épített ki a Satia Industries Limitednél, amely India egyik legnagyobb, fa- és mezőgazdasági melléktermék alapú papírt gyártó vállalata. Itt 10 gyártócellát építenek ki, amely naponta 20 tonna búzaszalmát dolgoz fel, és 100%-ban komposztálható csomagolóanyagot gyárt számos iparág számára.

Forrás: ABB Robotics/youtube.com
Neked ajánljuk
Apró példa a körkörös gondolkodásra a Budapesti Állatkertből 2050-re megvalósulhat a karbonmentes műanyaggyártás? Fenntartható Gasztronómia Díjat alapított a METRO Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: prim.hu
Vissza
Hírfolyam