2021. november 27., Virgil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Csak a lábad nyomát hagyd az erdőben!

A járványhelyzet miatt megnőtt a túrázási kedv, ami pozitív, de a szemetelés mértéke is láthatóan nőtt az utóbbi időben – mondta el a BAMA megkeresésére Vassné Papp Viktória, a Mecsekerdő Zrt. munkatársa.

Az erdőgazdálkodó vállalat felelősségének érzi biztosítani a természetkárosítástól mentes erdőlátogatás feltételeit. Ennek részeként a frekventált kirándulóhelyek környezetében rendszeresen ürítik a kihelyezett hulladéktárolókat.

Ugyanakkor a szakember hangsúlyozza: az erdőben hagyott ételmaradék nem természetes táplálék az erdei állatok számára. Könnyen szerzett élelmet jelent, mely táplálkozási szokásaikat is megváltoztathatja hosszabb távon. Ezáltal beavatkozunk az erdei ökoszisztéma rendszerébe, mely egy kölcsönhatásokra épülő bonyolult hálózati rendszer. Mindezt figyelembe véve a Mecsekerdőnél is egyfajta szemléletváltás zajlik:

már nem az a cél, hogy csak az erdőben e célra kijelölt szemetesbe dobjuk a hulladékot, hanem az, hogy lehetőség szerint semmilyen hulladékot ne hagyjunk hátra.

Fontos célunk, hogy az erdőjárókat is segítsük annak érdekében, hogy minimális legyen az erdőben hagyott hulladék. Ezért a közjóléti létesítményeink közelében a legfontosabb erdőlátogatási szabályokat tartalmazó erdei illemkódextáblát helyezünk ki – mondta el Vassné Papp Viktória.

Neked ajánljuk
Ne csak az élményeket, a szemetet is vidd haza az erdőből! Még várja a csatlakozókat az Európai Hulladékcsökkentési Hét Egy hónapig a növényeké a főszerep a MANK Galériában Elválnak a felmelegedés miatt a hűségükről ismert albatroszpárok? (videóval) Új eszköz segíti a természet helyreállításán fáradozókat
Tovább a forrásra: bama.hu
Vissza
Hírfolyam