2021. december 8., Mária
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Beadhatja a derekát az Apple?

Habár az IT-óriás korábban kritikusan nyilatkozott a töltők egységesítésére irányuló uniós törekvéseket illetően, egy szivárogtató forrásai szerint a jövő évi Pro modelleknél már van esély arra, hogy USB-C-re váltson az Apple.

Régóta nem hajlandó az iPhone készülékeken USB-C portra váltani az Apple, pedig a többi termékkategóriában már meghozta ezt a lépést. A LeaksApplePro néven dolgozó szivárogtató forrásai szerint a jövő évi iPhone 14 Pro-modellek azonban már USB-C csatlakozóval lesznek ellátva – írta meg az Origo.

Állítólag a váltást indokolja, hogy az USB-C a Lightning porttal szemben gyorsabb adatátvitelt tesz lehetővé, továbbá az is, hogy a többi terméknél már váltottak. 

A döntéshez hozzájárulhatott, hogy rövidesen jogilag is kötelezhetik az Apple-t az EU-ban az egységes töltőport használatára, de állítólag Amerikában is tervben van az egységesítés.

A lépéstől az elektronikai hulladék mennyiségének csökkenését remélik, ezzel pedig a marketing kapcsán az Apple is sokat foglalkozik. 

Szeptemberben jelent meg az unió módosított irányelve, amelynek értelmében az EU területén minden gyártó csak USB-C töltőt használó elektronikai eszközöket árulhatna – ezzel segítenék elő az elektronikai hulladékok mennyiségének és az inkompatibilis csatlakozókból eredő „felhasználói kényelmetlenség” mértékének csökkenését.

Neked ajánljuk
A nyugdíjba vonuló fúrótornyok nem végzik a szemétben Növekszik a mikroműanyagok mennyisége a Tiszában Még várja a csatlakozókat az Európai Hulladékcsökkentési Hét Árvizek és földcsuszamlások a Hawaii-szigeteken A szokásosnál nagyobb aszteroida repül el a Föld mellett
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam