2022. január 25., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A nyugdíjba vonuló fúrótornyok nem végzik a szemétben

A következő évtizedekben csak a brit területeken található tengeri olajfúró tornyok leépítéséből több mint 1 millió tonna hulladék keletkezik. Szerencsére a hulladék egy részét újrafelhasználják, illetve újrahasznosítják.

Az Oil and Gas UK (OGUK) nevű iparági szervezet becslései szerint a következő évtizedben mintegy 1,2 millió tonna hulladék keletkezhet a brit tengeri olajfúró tornyok leépítéséből – írta meg a BBC alapján az Origo.

2020-ban 84 kutat építettek le a brit területeken, az előrejelzések alapján 2022 és 2024 között csaknem 600 kutat és 45 platformot szerelnek le.

Az OGUK szerint a régi olaj- és gázplatformok, illetve egyéb építmények lebontásából származó anyagok mintegy 95 százaléka újrahasznosítható  – akár teljes szerkezeti egységeket is új célokra használhatnak föl.

Az OGUK jelentése szerint az infrastruktúra felszámolását segítő programra az üzemeltetők 16,6 milliárd forintot költhetnek, és akár több ezer munkahelyet is teremthet.

A leszerelések fontos részét képezik az általános brit energiapolitikai céloknak, amelyek központi eleme, hogy az ország 2050-re elérje a nettó nullás károsanyag-kibocsátási szintet.

Neked ajánljuk
Tavaly jelentősen kevesebb szemetet exportált Németország Új rend szerint kell gyűjteni a szelektív hulladékot a fővárosban Ismét autóalkatrészekből készített ruhákat a Hyundai Hamarosan új jegytípusok érkeznek a BKK mobiljegy-applikációjába A tervező, aki szőttesekkel mesél az erdőről
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam