2022. január 18., Piroska
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Játékos applikáció segítségével ismerkedhettek a hulladékkezelés titkaival a miskolci diákok

A borsodi megyeszékhelyen a hulladékszállítás 145 éves működésének évfordulója alkalmából első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezték meg a Hulladékcsökkentési Hét keretében a miskolci kukások napját, amelynek keretében a szakmai minikonferencia mellett diákoknak szóló játékos élménynap segítette a felnövekvő nemzedék környezettudatos gondolkodásának kialakulását.

A MaKuka névre keresztelt rendezvényt az Európai Hulladékcsökkentési Hét keretében valósította meg a város hulladékkezelését végző MiReHu Nonprofit Kft. 

A nagyszabású eseményen a hulladék újrafelhasználhatóságával összefüggő interaktív programok várták az általános iskolásokat, és

bemutatták a társaság által fejlesztett Hulladék Felfedező applikációt is, mely a gyermekek környezeti neveléséhez nyújt segítséget.

A Hulladék Felfedező applikációs játék egy, a telephelyen végigvezető geocaching kalandjáték, mely során a gyermekek élőben ismerkedhetnek meg a hulladékfeldolgozás folyamatával. A megkapott információk alapján a gyerekeknek a megállóknál elhelyezett kincset rejtő ládákat kell kinyitniuk az applikáció segítségével, hogy megszerezzék az elrejtett puzzle-elemeket.

Ezzel élményformában szerezhetnek olyan tudást, amely segíti őket a fenntartható, környezettudatos életmód felé fordulásban. A játék érdekessége, hogy ötvöződik benne a 21. századra jellemző elektronikus világ technikája a hagyományos, kézzel fogható játékelemekkel – mondta el a Boonnak Ladányi Roland, a MiReHu Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Forrás: Borsod Online/youtube.com
Neked ajánljuk
Felveszi a kesztyűt a hulladékimporttal a román kormány Új rend szerint kell gyűjteni a szelektív hulladékot a fővárosban Linda McGurk: Nincs olyan, hogy rossz idő Részletes „szemétkisokost” tett közzé az MNB A klímaváltozás súlyos károkat okoz az északi-sarkvidéki infrastruktúrában
Tovább a forrásra: boon.hu
Vissza
Hírfolyam