2022. január 18., Piroska
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Vízben lebomló műanyaghelyettesítő anyagot fejlesztett egy magyar vállalkozás

A szerves anyagokból készülő, a műanyaghoz hasonlóan szerteágazó használati tárgyak előállítására alkalmas anyag ráadásul nemcsak hogy lebomlik, de a bomlástermék egyenesen talajjavító hatású.

A Degraway termékei számos, a klímaváltozás, a műanyag- vagy éppen a vízválság megoldásán dolgozó innovatív vállalkozás fejlesztése mellett a Planet Budapest 2021 fenntarthatósági expón mutatkoztak be.

A Hír TV stábjának a vállalat kutatási és fejlesztési igazgatója, Lajter Péter Tamás elmondta: a különleges anyagból előállított kávékapszulák pár óra, az evőeszközök pár nap alatt lebomlanak, a visszamaradt víz pedig akár virágok öntözésére is használható.

A tárgyak készítése a fröccsöntésnek megfelelő elven történik, sőt: akár azonos gépeken is megvalósítható.

Amennyiben ellenállóbb tárgyak gyártására van szükség, mondjuk egy vállfára vagy autóalkatrészre, a felület kezelésével tudják megoldani a termékek stabilitását.

Forrás: Hír TV/youtube.com
Neked ajánljuk
Tavaly jelentősen kevesebb szemetet exportált Németország Egy igazán káprázatos hír a csillogás szerelmeseinek Ismét autóalkatrészekből készített ruhákat a Hyundai Részletes „szemétkisokost” tett közzé az MNB A klímaváltozás súlyos károkat okoz az északi-sarkvidéki infrastruktúrában
Tovább a forrásra: hirtv.hu
Vissza
Hírfolyam