2022. augusztus 19., Huba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Vízben lebomló műanyaghelyettesítő anyagot fejlesztett egy magyar vállalkozás

A szerves anyagokból készülő, a műanyaghoz hasonlóan szerteágazó használati tárgyak előállítására alkalmas anyag ráadásul nemcsak hogy lebomlik, de a bomlástermék egyenesen talajjavító hatású.

A Degraway termékei számos, a klímaváltozás, a műanyag- vagy éppen a vízválság megoldásán dolgozó innovatív vállalkozás fejlesztése mellett a Planet Budapest 2021 fenntarthatósági expón mutatkoztak be.

A Hír TV stábjának a vállalat kutatási és fejlesztési igazgatója, Lajter Péter Tamás elmondta: a különleges anyagból előállított kávékapszulák pár óra, az evőeszközök pár nap alatt lebomlanak, a visszamaradt víz pedig akár virágok öntözésére is használható.

A tárgyak készítése a fröccsöntésnek megfelelő elven történik, sőt: akár azonos gépeken is megvalósítható.

Amennyiben ellenállóbb tárgyak gyártására van szükség, mondjuk egy vállfára vagy autóalkatrészre, a felület kezelésével tudják megoldani a termékek stabilitását.

Forrás: Hír TV/youtube.com
Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: hirtv.hu
Vissza
Hírfolyam