2022. január 24., Timót
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

40 millióból tisztulhat meg az illegális szeméttől Kecskemét

Az önkormányzat eddig is elkötelezett volt a rendezett és tiszta városkép fenntartásában, ezért már korábban, 2020. évben is pályázott a „Tisztítsuk meg az Országot!” programban a város területén kialakult illegális hulladéklerakók eltüntetésére. Az idei támogatással az önkormányzat folytatja a megkezdett munkát.

Az idei pályázaton Kecskemét több mint 39,8 millió forint támogatást nyert, amelyből két településfejlesztési és városképi szempontból kiemelt helyzetű beavatkozási helyszínen végeztetik el a hulladékszennyezés felszámolását.

Homokbánya két területe mellett az egykori Rudolf-laktanya is mentesülhet a lerakóktól,

ami összesen mintegy 28 831 négyzetméternyi terület megtisztítását jelenti.

A felmérések szerint 1300 köbméter vegyes eredetű, illetve építési-bontási törmelék kerül az érintett területekről eltávolításra. Ebből 1050 köbméter építési, 250 köbméter pedig vegyes hulladék. A projekt hulladékmentesítési feladatait a Nemes Bau Plusz Kft. végzi. 

Fotó: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre
Neked ajánljuk
Felveszi a kesztyűt a hulladékimporttal a román kormány Új rend szerint kell gyűjteni a szelektív hulladékot a fővárosban A távoli bolygók vizsgálatához kidolgozott technológia oldhatja meg a földi műanyagkrízist A vállalatok ellátási láncai a vártnál lassabban zöldülnek Közel 40 milliót gyűjtött a Lidl a Semmelweis Egyetemnek
Tovább a forrásra: hiros.hu
Vissza
Hírfolyam