2022. január 18., Piroska
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megkezdődik az élelmiszer-hulladék szelektív gyűjtése Kaliforniában

Az intézkedéssel a legnépesebb, 40 milliós lakosú amerikai államban meg akarják szabadítani a hulladéklerakókat az olyan élelmiszer-maradékoktól, melyek lebomlásukkal károsítják a légkört.

A 2022 januárjától életbe lépő új, kötelező lakossági élelmiszer-újrahasznosítási program szerint a banánhéj, a csirkecsontok, a maradék zöldségek nem kerülhetnek a kaliforniai szemetesekbe – írta meg az MTI alapján a National Geographic.

Amikor az élelemmaradékok és más szerves anyagok lebomlanak, metánt, rövid távon a szén-dioxidnál is károsabb üvegházhatású gázt bocsátanak ki. 

A kaliforniai törvény értelmében 2025-re az államnak a 2014-es szinthez képest 75 százalékkal, azaz körülbelül 23 millió tonnáról 5,7 millió tonnára kell csökkentenie a hulladéklerakókban található szerves hulladék mennyiségét.

Rachel Wagoner, az újrahasznosítással foglalkozó minisztérium kaliforniai vezetője hangsúlyozta: ez a legkönnyebb és leggyorsabb dolog, amelyet minden egyes ember megtehet a klímaváltozás mérséklése érdekében.

Az embereket arra kérik, hogy az ilyen hulladékot külön gyűjtsék az erre rendszeresített kukákban. Az önkormányzatok ezt követően komposztot vagy biogázt készítenek belőle.

Az Egyesült Államokban az élelmiszerek 40 százaléka a kukában végzi Fotó: pixabay.com
Neked ajánljuk
Tavaly jelentősen kevesebb szemetet exportált Németország Egy igazán káprázatos hír a csillogás szerelmeseinek Ismét autóalkatrészekből készített ruhákat a Hyundai Részletes „szemétkisokost” tett közzé az MNB A klímaváltozás súlyos károkat okoz az északi-sarkvidéki infrastruktúrában
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam