2022. január 18., Piroska
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Országszerte több mint 100 ALDI üzletnél lesz leadható a használt étolaj

Bővíti együttműködését az ALDI Magyarország és a Biofilter Környezetvédelmi Zrt. A jövőben a kiskereskedelmi áruházlánc üzleteinek 2/3-ánál kihelyezésre kerülnek a gyűjtőedények, ami jelentősen hozzájárulhat a vizek szennyezése miatt veszélyes hulladéknak számító használt étolaj felelős kezeléséhez.

A két vállalat hétfői közleményében felidézte, hogy 2020 decemberében kezdték meg az együttműködést, amelynek során az áruházlánc 11 üzleténél helyeztek el a használt sütőzsiradék leadására alkalmas konténereket.

A vásárlók körében népszerű lett a leadási lehetőség, már a telepítés utáni hetekben folyamatosan nőtt a leadott mennyiség, egyes üzleteknél naponta háromszor is megteltek a gyűjtők. Az ALDI és a Biofilter így havonta több tonna étolaj környezetbe jutását akadályozta meg.  

Az egyéves tesztidőszak tapasztalatai alapján az ALDI úgy döntött, hogy országszerte valamennyi olyan üzleténél lehetővé teszi a használt étolaj leadását, ahol lehetőség van a tárolók elhelyezésére.

A telepítés után az áruházlánc 152 üzletéből több mint 100 áruháznál lesz leadható műanyag palackban a sütőolaj. Decemberben 20 áruháznál telepítik a gyűjtőket, a többi üzletnél pedig a következő hónapokban helyezik ki a bejárathoz közeli, frekventált helyeken.

A használt sütőolaj gyűjtése és leadása egyszerű, a kihűlt étkezési olajat elég egy műanyag palackba visszatölteni, majd az áruházaknál kihelyezett tárolókba dobni; az elszállításról és az újrahasznosításról az országos begyűjtőhálózattal rendelkező Biofilter Zrt. gondoskodik.

Neked ajánljuk
Tavaly jelentősen kevesebb szemetet exportált Németország Egy igazán káprázatos hír a csillogás szerelmeseinek Egy csepp használt étolaj ezer liter élővizet tehet tönkre Részletes „szemétkisokost” tett közzé az MNB A klímaváltozás súlyos károkat okoz az északi-sarkvidéki infrastruktúrában
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam