2022. január 18., Piroska
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újabb termékeknél vált újrahasznosítható csomagolásra a Tesco

90 saját márkás tészta- és rizstermék érhető el mostantól 100%-ban újrahasznosítható csomagolásban a Tescónál. Az áruházlánc ezzel már két teljes termékkategória árucikkeit kínálja környezetbarát csomagolásban.

A vállalat így újabb lépést tett annak irányába, hogy 2025-re minden saját márkás termékének csomagolása újrahasznosítható legyen, míg a másodlagos csomagolóanyagok újrahasznosításával közel 2000 fát ment meg évente a kivágástól – számolt be róla a Don't Waste It.

2019-ben a Tesco vállalta, hogy 2025-re saját márkás termékeinek csomagolását 100%-ban újrahasznosíthatóvá teszi.

Idén a vállalat 200 háztartási terméke – köztük például mosó- és tisztítószerek – csomagolását tervezte át ennek megfelelően, most pedig tészta- és rizstermékeit vezette be újrahasznosítható csomagolásban.

Magyarországon a vásárlók évente mintegy 7,5 millió ilyen terméket vesznek a Tescóban, így a fogyasztói (ún. elsődleges) és a gyűjtő (ún. másodlagos) csomagolás újrahasznosíthatósága rengeteg csomagolóanyagot ment meg attól, hogy a szeméttelepen végezzék.

A termékek csomagolását úgy alakították ki, hogy a vásárlók használat után azokat a lakóhelyükön található megfelelő szelektív hulladékgyűjtőbe tudják kidobni, így biztosan újrahasznosításra kerülnek. A Tesco ezenkívül több mint 112 tonnányi másodlagos papírcsomagolást gyűjt vissza áruházaiból, hogy a hulladékból partnerei újrahasznosított termékeket, köztük például Tesco bevásárlótáskákat állítsanak elő.

Fotó: MTVA/Bizományosi: Branstetter Sándor
Neked ajánljuk
A jövőben műanyag fólia helyett a gyümölcsök héja óvhatja meg a romlandó gyümölcsöket A szennyezéssel nő a műanyagot bontani képes mikrobák száma Sínen van a Tesco zöldülése Nagy–Britanniában Részletes „szemétkisokost” tett közzé az MNB A klímaváltozás súlyos károkat okoz az északi-sarkvidéki infrastruktúrában
Tovább a forrásra: dontwasteit.hu
Vissza
Hírfolyam