2022. január 24., Timót
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

További országok megtisztítását segíti a hazai fejlesztésű környezetvédelmi tudástár

Az INTERREG DTP Tidy up! projekt keretében, a Természetfilm.hu közreműködésével egy olyan komplex online tudástár lát napvilágot, amely hazánk után 6 országban lesz bárki számára elérhető és letölthető a hulladékmentes vízpartok megteremtése érdekében.

A hulladékcsökkentési eszköztár, amely a műanyagmentes vízpartok megteremtésével kapcsolatos igényből és elkötelezettségből nőtte ki magát, a folyóparti üdülőhelyek és éttermek, helyi önkormányzatok és a nagyközönség hulladékcsökkentésére irányuló erőfeszítéseit segíti elő.

Az eszköztár a PET Kupa folyó menti tapasztalatai alapján, a tiszai partnerek közreműködésével készült, elterjesztését regionális hulladékcsökkentő workshopok, tiszai kerekasztalok, filmvetítések támogatják.

Az eszköztár célja, hogy az élővizektől, természettől eltávolodott emberek újra életük szerves részének tekintsék a folyókat.  

Az eszköztár tartalmaz:

  • a hulladékcsökkentés lehetőségeit bemutató posztereket;
  • egy kézikönyvet a hulladékmentes kezdeményezésekről és az ökolábnyom csökkentéséről;
  • illetve a körforgásos gazdaságról, a szelektív hulladékgyűjtésről és az újrahasznosításról szóló oktatási anyagot óravázlattal és előadásokkal.

A magyar módszertant az elkövetkező hónapokban Ausztriában, Szlovákiában, Ukrajnában, Romániában, Szerbiában, s Bulgáriában fogják alkalmazni.

Felső-Tisza-Vidéki Vízügyi Igazgatóság munkatársai munkagépekkel szedik ki a romániai vízgyűjtőről érkező hulladékot a Szamosból Fotó: MTI/Balázs Attila
Neked ajánljuk
Tavaly jelentősen kevesebb szemetet exportált Németország Új rend szerint kell gyűjteni a szelektív hulladékot a fővárosban Ismét autóalkatrészekből készített ruhákat a Hyundai A vállalatok ellátási láncai a vártnál lassabban zöldülnek Közel 40 milliót gyűjtött a Lidl a Semmelweis Egyetemnek
Tovább a forrásra: ng.24.hu
Vissza
Hírfolyam