2022. augusztus 19., Huba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A moszat reformálhatja meg az élelmiszer-csomagolásokat

A Gaerwenben, a Menai Tudományos Parkban működő PlantSea nevű biotechnológiai startupcég azt kutatja és fejleszti, hogyan lehet moszatból különféle használati tárgyakat, többek között élelmiszer-csomagolásra alkalmas anyagot előállítani.

„Lehetőséget látunk abban, hogy a tengeri moszattal helyettesítsük a jelenleg számtalan felhasználási móddal rendelkező műanyagoknak egy részét” – idézi a BBC nyomán a Magyar Mezőgazdaság a PlantSea munkatársát, Gianmarco Sanfrantellót.

Sanfrantello hangsúlyozta:

„a tengeri moszat megújuló erőforrás, és tengereinkben rengeteg van belőle.”

Nem ők az egyetlen vállalkozás Walesben, amely a műanyagok helyettesítésére keres innovatív megoldást. A Happy Dolphin nevű cég szatyrokat és egyéb termékeket készít kalcium-karbonát felhasználásával – ebből épül fel például a tojás héja is.

„A célunk az, hogy visszafordítsuk a műanyagok okozta szennyezés mértékét” – hangsúlyozta a vállalat alapítója, David Hughes.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: magyarmezogazdasag.hu
Vissza
Hírfolyam