2022. január 18., Piroska
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A moszat reformálhatja meg az élelmiszer-csomagolásokat

A Gaerwenben, a Menai Tudományos Parkban működő PlantSea nevű biotechnológiai startupcég azt kutatja és fejleszti, hogyan lehet moszatból különféle használati tárgyakat, többek között élelmiszer-csomagolásra alkalmas anyagot előállítani.

„Lehetőséget látunk abban, hogy a tengeri moszattal helyettesítsük a jelenleg számtalan felhasználási móddal rendelkező műanyagoknak egy részét” – idézi a BBC nyomán a Magyar Mezőgazdaság a PlantSea munkatársát, Gianmarco Sanfrantellót.

Sanfrantello hangsúlyozta:

„a tengeri moszat megújuló erőforrás, és tengereinkben rengeteg van belőle.”

Nem ők az egyetlen vállalkozás Walesben, amely a műanyagok helyettesítésére keres innovatív megoldást. A Happy Dolphin nevű cég szatyrokat és egyéb termékeket készít kalcium-karbonát felhasználásával – ebből épül fel például a tojás héja is.

„A célunk az, hogy visszafordítsuk a műanyagok okozta szennyezés mértékét” – hangsúlyozta a vállalat alapítója, David Hughes.

Neked ajánljuk
Tavaly jelentősen kevesebb szemetet exportált Németország Egy igazán káprázatos hír a csillogás szerelmeseinek Ismét autóalkatrészekből készített ruhákat a Hyundai Részletes „szemétkisokost” tett közzé az MNB A klímaváltozás súlyos károkat okoz az északi-sarkvidéki infrastruktúrában
Tovább a forrásra: magyarmezogazdasag.hu
Vissza
Hírfolyam