2022. január 18., Piroska
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Veszélyes hulladékkal kapcsolatos vádakkal szembesítették a Walmartot

Kalifornia állam hétfőn bejelentette, hogy beperli a Walmartot: a világ egyik legnagyobb kiskereskedelmi láncát azzal vádolja, hogy évente közel 80 millió tonna veszélyes hulladékkal szennyezi törvénytelenül a környezetet.

2015 és 2021 között a Walmart 58 különböző szemétzúzóját is megvizsgálták: itt olyan, eredetileg különös kezelést igénylő hulladékot is találtak, mint elemet, rovarirtót, tisztítószert, elektronikai hulladékot, és nem mellesleg bizalmas vásárlói információkat tartalmazó dokumentumokat is – írta meg a Forbes.

Rob Bonta, Kalifornia legfőbb államügyésze közleményében arra hívja fel a figyelmet, hogy mint mindenkinek,

egy ekkora kereskedelmi láncnak is helyesen kellene eljárnia, a Walmartnak viszont ez nemhogy nem sikerült, de kifejezetten jókora volumenben szennyezi a környezetet.

Saját közleményében a Walmart visszautasítja a vádakat, mondván, 2010 óta, amikor hasonló jogsértések miatt kellett 25 millió dollárt fizetnie, kaliforniai üzleteiben 3800-szor tartottak ellenőrzést, őket pedig egyszer sem kellett megbírságolni, bizonyítva veszélyeshulladék-programjuk hatékonyságát.

Neked ajánljuk
Felveszi a kesztyűt a hulladékimporttal a román kormány Új rend szerint kell gyűjteni a szelektív hulladékot a fővárosban A távoli bolygók vizsgálatához kidolgozott technológia oldhatja meg a földi műanyagkrízist Részletes „szemétkisokost” tett közzé az MNB A klímaváltozás súlyos károkat okoz az északi-sarkvidéki infrastruktúrában
Tovább a forrásra: forbes.hu
Vissza
Hírfolyam