2022. január 28., Karola, Károly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Új rend szerint kell gyűjteni a szelektív hulladékot a fővárosban

Január 1-jétől az FKF valamennyi begyűjtési rendszerében (házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés, gyűjtőszigetek, lakossági hulladékudvarok) az italos kartondoboz átkerül a kevert csomagolási hulladékok közé, a sárga fedelű tartályokba, a kék fedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető.

A jövő év elejétől a szelektív gyűjtési rendszerben tisztán papír, illetve kevert csomagolási hulladékok elkülönített gyűjtésére lesz lehetőség – közölte a Hirado.hu szerint az FKF.

Az új csoportosítási rendszer a különböző anyagok rétegeiből álló italoskartonok gyűjtését érinti:

egyes tejtermékek, gyümölcslevek dobozait ezentúl nem a papírral a kék fedelű, hanem a sárga fedelű tartályban, a kevert csomagolási hulladékokkal együtt kell gyűjteni.

Ezt a változtatást annak érdekében vezeti be a társaság, hogy a kék fedelű tartályokba kizárólag tisztán papírhulladék kerüljön, így annak további válogatására a jövőben már nem lesz szükség – tették hozzá.

Az FKF azt kéri, hogy a lakosok január 1-jétől a kék fedelű tartályokba kizárólag tiszta papírhulladékot (például újságot, hullámpapírt, csomagolópapírt vagy összelapított kartondobozt) helyezzenek.

A sárga fedelű tartályokba kevert csomagolási hulladékok (például műanyag és fém csomagolási hulladék, összelapított italos kartondoboz, PET-palack és fém italosdoboz vagy műanyag zacskó) kerülhetnek – a csomagolási anyagokon kívül egyéb műanyag és fém használati tárgy ezekben sem gyűjthető.

Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba
Neked ajánljuk
Tavaly jelentősen kevesebb szemetet exportált Németország A szennyvíziszap is hozzájárulhat a mindenütt jelen lévő mikroműanyag-szennyezéshez Ismét autóalkatrészekből készített ruhákat a Hyundai A jövőben sok ezer tonna akkumulátor hasznosulhat Európában Hogyan csökkenhetne a bútoripar ökológiai lábnyoma?
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam