2022. január 25., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Spanyolország betiltja a tengerparti dohányzást

A spanyol szenátusban elfogadott törvény felhatalmazza a helyi önkormányzatokat arra, hogy 2000 eurós (kb. 740 ezer forint) büntetést szabjanak ki azokra, akik a spanyol tengerpartokon gyújtanak rá.

Az ország környezetvédelmi miniszteréhez a No Fumadores szervezet májusban juttatott el egy 283 ezer ember által aláírt petíciót, melyben az aláírók felszólították a kormányt, hogy tiltsák be a dohányzást az ország strandjain – ismertette a Times nyomán a Telex.

A kezében összpontosult aláírásgyűjtés célja az volt, hogy megszabadítsák a spanyol partokat a cigarettafüsttől és az eldobált csikkektől.

Globálisan kb. évi 5,5 billió olyan cigarettát gyártanak, amely cellulóz-acetátból készült, műanyagalapú szűrőt tartalmaz.

Miután a csikket eldobták, a szűrőknek évtizedekbe telik, mire teljesen lebomlanak – miközben környezetszennyező anyagok szabadulnak fel.

Az új törvényt egy spanyol zöldpárt terjesztette elő, a módosító előtt a kormányzati kezdeményezés a spanyol dohányzásmentes strandok népszerűsítéséről szólt.

Pedro Sanchez spanyol miniszterelnök a környezetvédelmi problémákat helyezte politikájának előterébe, célja az is, hogy 2050-re Spanyolország szén-dioxid-semleges legyen.

Neked ajánljuk
Felveszi a kesztyűt a hulladékimporttal a román kormány Új rend szerint kell gyűjteni a szelektív hulladékot a fővárosban A távoli bolygók vizsgálatához kidolgozott technológia oldhatja meg a földi műanyagkrízist Hamarosan új jegytípusok érkeznek a BKK mobiljegy-applikációjába A tervező, aki szőttesekkel mesél az erdőről
Tovább a forrásra: telex.hu
Vissza
Hírfolyam