2022. január 18., Piroska
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Díjat ért az óceáni hulladék újrahasznosítása

Óceáni műanyagból, elektromos hulladékgyűjtő központokból és szupermarketekből begyűjtött újrahasznosítható anyagokból készített okosotthontermékeket és villanykapcsolókat a világ legfenntarthatóbb vállalatának választott Schneider Electric. A fejlesztések a CES szakmai zsűrijének elismerését is elnyerték.

Az ENSZ szerint évente több mint 8 millió tonna műanyag kerül az óceánba, károsítja a tengeri élővilágot, a halászatot, és pótolhatatlan veszteségeket okoz az ökoszisztémákban. Az elhagyott halászhálók jelentős részét képezik ennek a problémának, a tengerben található összes műanyaghulladék 10 százalékát teszik ki.

A Merten Ocean Plastic névre hallgató fejlesztés az összegyűjtött hálókat hasznosítja újra, és otthoni villanykapcsolók, illetve elektromos aljzatok formájában ad nekik új életet.

Ez a termékcsalád a CES Innovációs Díj fenntarthatósági kategóriájának győztese lett, hiszen a piacon elsőként kínál újrahasznosított óceáni műanyagból készült otthoni villamossági megoldásokat.

A Schneider Electric nemcsak az óceáni műanyagok újrahasznosítására gondolt, hanem a szupermarketekből, elektronikai hulladékgyűjtőkből származó műanyagokra is.

Az Odace Sustainable elnevezésű kollekció stílusos okoskapcsoló- és dugaljmegoldásai szintén a fenntarthatósági kategóriában érdemeltek díjat. A Schneider Electric csaknem 100 százalékban újrahasznosított anyagokból készült új terméke jelentős előrelépést jelent a szén-dioxid-kibocsátás és a hulladéklerakókban keletkező hulladék csökkentése felé.

Neked ajánljuk
Laborokban hasznosulhat az elektronikai hulladék A szennyezéssel nő a műanyagot bontani képes mikrobák száma 2021-ben is díjazták az élhető bolygó megőrzésén fáradozó „ifjú hősöket” Részletes „szemétkisokost” tett közzé az MNB A klímaváltozás súlyos károkat okoz az északi-sarkvidéki infrastruktúrában
Tovább a forrásra: mmonline.hu
Vissza
Hírfolyam