2022. augusztus 19., Huba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Díjat ért az óceáni hulladék újrahasznosítása

Óceáni műanyagból, elektromos hulladékgyűjtő központokból és szupermarketekből begyűjtött újrahasznosítható anyagokból készített okosotthontermékeket és villanykapcsolókat a világ legfenntarthatóbb vállalatának választott Schneider Electric. A fejlesztések a CES szakmai zsűrijének elismerését is elnyerték.

Az ENSZ szerint évente több mint 8 millió tonna műanyag kerül az óceánba, károsítja a tengeri élővilágot, a halászatot, és pótolhatatlan veszteségeket okoz az ökoszisztémákban. Az elhagyott halászhálók jelentős részét képezik ennek a problémának, a tengerben található összes műanyaghulladék 10 százalékát teszik ki.

A Merten Ocean Plastic névre hallgató fejlesztés az összegyűjtött hálókat hasznosítja újra, és otthoni villanykapcsolók, illetve elektromos aljzatok formájában ad nekik új életet.

Ez a termékcsalád a CES Innovációs Díj fenntarthatósági kategóriájának győztese lett, hiszen a piacon elsőként kínál újrahasznosított óceáni műanyagból készült otthoni villamossági megoldásokat.

A Schneider Electric nemcsak az óceáni műanyagok újrahasznosítására gondolt, hanem a szupermarketekből, elektronikai hulladékgyűjtőkből származó műanyagokra is.

Az Odace Sustainable elnevezésű kollekció stílusos okoskapcsoló- és dugaljmegoldásai szintén a fenntarthatósági kategóriában érdemeltek díjat. A Schneider Electric csaknem 100 százalékban újrahasznosított anyagokból készült új terméke jelentős előrelépést jelent a szén-dioxid-kibocsátás és a hulladéklerakókban keletkező hulladék csökkentése felé.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: mmonline.hu
Vissza
Hírfolyam