2022. május 23., Dezső
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az újrahasznosítás a Mars-misszióban is fontos szerephez jut majd

A NASA pályázatban keresi azokat az innovációkat, amelyek lehetővé tennék, hogy a jövőbeli űrmisszió a lehető legkevesebb anyagpazarlással jusson el a Marsra és vissza.

Az űrügynökség versenylaborja a HeroX nevű crowdsourcing-platformmal közösen indította el a „Waste to Base” névre keresztelt kihívást – számolt be róla az Androgeek.

Olyan ötleteket keresnek, amelyek lehetővé teszik a szemét, a szén-dioxid és a habosított csomagolóanyagok újrahasznosítását egy két-három évig tartó, legénységgel ellátott küldetés során a vörös bolygón.

A versenyzőknek március 15-ig van idejük benevezni a kihívásra, és az újszerű ötletekért több, egyenként 1000 dollárig terjedő díjat is kiosztanak a 24 ezer dolláros összdíjazásból.

Az újrahasznosítás kérdésköre nemcsak az űrutazásokon szűkösen rendelkezésre álló nyersanyagok és tárolókapacitás miatt izgalmas terület a NASA és a területen tevékeny vállalatok számára, hanem például a Földet körülvevő űrszemétfelhő jelentette kihívások miatt is.

Neked ajánljuk
Tavaly 1296 tonna e-hulladék került a feldolgozókhoz a Media Markton keresztül A fenntarthatatlan hulladékkezeléssel fontos erőforrástól fosztjuk meg magunkat Sürgősen fokozni kellene az e-hulladék újrahasznosítását Az óceánok változó hőviszonyai hatással lesznek az időjárás-előrejelzésre is Négy ország a tengeri szélenergiáért, a gázimporttól való függés ellen
Tovább a forrásra: androgeek.hu
Vissza
Hírfolyam