2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ökológiai témájú verseket vár a hatéves f21.hu

A téma szabadon kezelhető, minden olyan (máshol még nem publikált) lírai művel jelentkezni lehet, aminek a környezetvédelemhez, környezettudatossághoz, ökológiához, fenntarthatósághoz köze van, vagy az valamilyen egyedi módon szerepet kap a műalkotásban.

Az f21.hu egyik legfontosabb hitvallása a fiatalok képviselete a kultúrában, így törekednek arra, hogy a felnövekvő kultúrakedvelő, művész generációnak belépési pontot, szócsövet biztosítsanak – írja a Prae.

Ezzel együtt szeretnének olyan nemes ügyekért is kiállni, melyek olykor szokatlannak tűnhetnek a kulturális szférában, ám mégis ugyanannyira hozzátevőleges elemei a fiatalok mindennapjainak – talán még jobban is –, mint általános témáik.

Ezért választották az idei év kiemelt tematikájának az ökológiát, melynek kapcsán számos fizikai projektet, cikksorozatot szerveznek a szerkesztők, illetve egy pénzdíjas verspályázatot is hirdettek.

„Számunkra is fontos a tudatosság, az ökológia kérdéseire, problémáira való rámutatás, sajtóként a környezetvédelem fontosságának kiemelése és népszerűsítése. Ahogy egyre több terület foglalkozik aktívan akár szolgáltatások, termékek ökológiai lábnyomának zsugorításával, vagy egyáltalán a figyelemfelkeltéssel és a szemek felnyitásával, mi arra szeretnénk fókuszálni 2022-ben, hogy a kulturális szférában milyen lehetőségek, milyen új utak mentén dolgozhatunk azon, hogy világunkat egy jobb, élhetőbb hellyé tegyük” – Írja közleményében Vincze Bence, az f21.hu főszerkesztője.

  • Részletes pályázati kiírás: f21.hu
  • Beküldési határidő: 2022. március 10.
Neked ajánljuk
A Planet Z fenntarthatósági versenyen is népszerű téma volt az újrahasznosítás A fenntarthatatlan hulladékkezeléssel fontos erőforrástól fosztjuk meg magunkat Ismét várja a fenntartható vállalkozások jelentkezését a Generali A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül
Tovább a forrásra: prae.hu
Vissza
Hírfolyam