2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kampánnyal igyekszik csökkenteni a palackos víz fogyasztását a Kifli.hu

A tavalyi év zárása során derült ki, hogy 2021-ben palackos vízből adott el legtöbbet a Kifli.hu. Az erről szóló posztjuk alá kapott vásárlói visszajelzések hatására úgy döntöttek, hogy minden eszközzel csökkentik az eldobható palackos víz iránti keresletet.

Az online szupermarket a jövőben semmilyen marketingtevékenységgel nem támogat PET-palackos terméket. Emellett a saját irodájukban és a raktárban az ott dolgozókat vízadagolóval és ökobarát palackokkal motiválják arra, hogy közös erővel egy PET-palack-mentes munkahelyet teremtsenek – számolt be a Turizmus Online.

A Vízválasztó-kampány keretében a palackok kerülésére ösztönzik a vásárlóikat is. „Hogy mi a célom ezzel? Hogy csökkentsem az eldobható palackos víz iránti keresletet. Még ha ez üzletileg ellentmondás is a Kiflinek. Ha azt látom, hogy ebben a vásárlóink támogatnak minket, akkor még tovább feszítem majd ezt a húrt” – fogalmaz  Klekner Péter, a Kifli.hu ügyvezetője, hozzátéve:

„Én hiszek a változásban és a szűrt vízben. Mert habár a palack van kívül, azért a víz az úr.”

A kampány keretében az oldalon vízszűrőket, kulacsokat és olyan házi szódagyártó gépeket népszerűsítenek, amelyek kiválóan helyettesítik a PET-palackos vízfogyasztást.

Tóth Andi, a Hulladék Nélkül oldal alapítója zero waste tanácsadóként hitelesen képviseli a PET-palack-mentes mozgalmat. Szerinte az üveges gyümölcslevek vagy csatos üvegek aranyat érnek, ha újratöltjük őket csapvízzel, és kulacsként használjuk.

Hozzátette: kevesen tudják, hogy a PET-palack olyan egyszer használatos tárgy, amelynek szabad szemmel nem látható felületi sérülésein gombák és baktériumok tapadnak meg az újratöltés után. Emellett a PET-palackot érő hőhatások és a napsugárzás károsítja az anyag szerkezetét, aminek eredményeképpen további egészségre ártalmas vegyületek oldódhatnak ki.

Ráadásul a PET-palackos vízben átlagosan 325 darab mikroműanyag, míg a csapvíz literjében mindösszesen 3-5 darab mikroműanyag található.

„Nem bűntudatot, hanem gondolatot szeretnénk ébreszteni. Nincs jó vagy rossz megoldás, nem csak 0 vagy 100% létezik. Ha valaki csak napi 1 vízfogyasztásnál használ alternatív megoldást, már az hatással lesz az életére, a környezetére” – tette hozzá Nagy Dávid, a Kifli PR-menedzsere.

Neked ajánljuk
Egy hűtőszekrény is előkerült a Rába nagytakarításakor Sikerül túljárni a szemetelő varjúk eszén? Napok alatt bontja le a műanyagot egy új enzim Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: turizmusonline.hu
Vissza
Hírfolyam