2022. május 25., Orbán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Idén is három folyótisztító PET Kupa-verseny várja a jelentkezőket

Idén immáron tizedik éve lesz, hogy a versenyek résztvevői pillepalackokból épített hajókon szállnak vízre, és a hulladékot felhasználva küzdenek a hulladék ellen.

A többnapos környezetvédelmi pethajós versenyek alkalmával tavaly 20 tonna hulladékot gyűjtöttek össze a PET Kupa versenyzői a Tisza-tavon, a Felső-Tiszán és a Bodrogon. 2022-ben ismét három különböző időpontban és helyszínen szerveznek folyami versenyeket, amelyekre a Tisza élővilágának emléknapján nyílt meg a jelentkezés.

A korábbi rendezvények felejthetetlen hangulatát, a PET Kupákra jellemző egyedülálló közösségi élményt és folyóink páratlan szépségű élővilágát idén is garantálják.

A szervezők baráti társaságok, vállalatok, civil szervezetek és Tisza menti települések csapatainak jelentkezését várják február végéig.

Forrás: PET Kupa/youtube.com

A versenyekre való jelentkezést mobiltelefonos applikáció könnyíti: a Tiszta Tisza Applikációban (TTApp) a csapatok kapitányaitól várják a nevezéseket a kiválasztott versenyre. Az applikáció a későbbiekben lehetőséget ad csapattagok meghívására, illetve a TTAppban bárki tájékozódhat a meghirdetett versenyek részleteiről, majd a versenyidőszak alatt azok aktuális állásáról.

A kisebb létszámmal, rövidebb távokon megrendezett, Tisza-tavi és bodrogi 4-5 napos versenyek az új jelentkezőknek adhatnak felejthetetlen élményt, belekóstolva a kalandos, nem kevés kihívásban bővelkedő hulladékgyűjtő megmérettetésbe. A hagyományos, 8 napos felső-tiszai programnál leginkább a tapasztalt, kitartó és igazán elszánt, visszatérő csapatok jelentkezésére számítanak a szervezők.

Fotó: MTI/Balázs Attila
Neked ajánljuk
Magyar cég fejlesztése hozhat áttörést a bioműanyagok világában A technológiát hívják segítségül az óceánokba szivárgó szemét megállításához A magyarok többsége támogatná a műanyag palackok visszaválthatóságát A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül
Tovább a forrásra: petkupa.hu
Vissza
Hírfolyam