2022. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

881 tonna hulladéktól tisztult meg a Fertő tó

Az illegális hulladéklerakók felszámolása, illetve a használaton kívüli romos épületmaradványok elbontása a „Fertő-táj természetes élőhelyeinek komplex helyreállítása és fejlesztése” című projekt keretében, az Európai Unió finanszírozásának köszönhetően történt meg.

A Fertő tó mentén 12 tonna kommunális hulladék, 44,8 tonna lomhulladék, 817 tonna törmelék, 251 kg használt gumiabroncs és 7,5 tonna veszélyes hulladéknak minősülő pala került összegyűjtésre.

Az összegyűjtött hulladék a hatályos jogszabályoknak megfelelően újrahasznosításra, lerakásra vagy ártalmatlanításra került.

A Fertő–Hanság Nemzeti Park által megvalósított élőhelyfejlesztési projekt keretében az illegális hulladéklerakók felszámolása és a használaton kívüli épületek bontása mellett többek között sor kerül a gyepek helyreállítására és állapotuk javítására, az özönnövények állományainak felszámolására és az ökológiai vízigény kielégítéséhez szükséges árkok, csatornák rehabilitációjára is annak érdekében, hogy a Fertő-tájon található természetes és természetközeli élőhelyek kiterjedése növekedhessen, illetve az azokat veszélyeztető tényezők hatása csökkenjen.

A Fertő tó Sarród, a Fertő–Hanság Nemzeti Park központja felől fényképezve
Fotó: MTVA Fotó: Molnár-Bernáth László
Neked ajánljuk
Magyar cég fejlesztése hozhat áttörést a bioműanyagok világában A technológiát hívják segítségül az óceánokba szivárgó szemét megállításához A magyarok többsége támogatná a műanyag palackok visszaválthatóságát Rekordmeleget hozott a május Franciaországban Lépésről lépésre halad Japán afelé, hogy valóban az óceánba engedjék a fukusimai szennyvizet
Tovább a forrásra: infogyor.hu
Vissza
Hírfolyam