2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kidobásra ítélt tárgyak kapnak új esélyt egy uniós projektben

Kilenc országban – köztük Magyarországon – 10 partner fogott össze a SURFACE program keretein belül, hogy kevesebb szemét termelődjön.

Az Euronews Smart Regions című adásában az olaszországi példát mutatta be. Az Insieme, vagyis Együtt nevű, 1979-ben alapított szövetkezet dolgozói bútorokat és mindenféle tárgyakat gyűjtenek a környéken, amelyek amúgy a szemét között végeznék.

Ezeket a tárgyakat újrahasznosítják vagy felújítják, és aztán eladják őket.

Ez a szövetkezet résztvevője a SURFACE nevű európai projektnek, amely a pazarlás ellen küzd, támogatva a tárgyak újrahasznosítását.

A projekt 2,16 millió eurós költségvetéséből – amelyből 1,78 milliót biztosított az európai kohéziós alap – 254 programot valósítottak meg, 253 munkahelyet teremtettek, és 1600 tonna szemét újrahasznosításáról gondoskodtak.

Forrás: euronews (magyarul)/youtube.com
Neked ajánljuk
Magyar cég fejlesztése hozhat áttörést a bioműanyagok világában A technológiát hívják segítségül az óceánokba szivárgó szemét megállításához A magyarok többsége támogatná a műanyag palackok visszaválthatóságát Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: euronews.com
Vissza
Hírfolyam