2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az illegális szemetelés nem áll meg a határnál

Több száz zsák magyar szemét végezte Szlovákiában. A párkányi fürdő közelében illegálisan elhelyezett szemét közel nyolc hektár területen szóródott szét.

A szlovákiai Párkányban található Vadas fürdő közelében lerakott hulladék Budapestről származhat – számolt be róla a leglátogatottabb szlovákiai magyar hírportál, a Paraméter.sk alapján a Telex.

A lap szerint többek között bútordarabok, elektronikai készülékek, valamint húsmaradványok is kerültek a hulladék közé, amelynek egy részét elkezdte széthordani a szél.

Az illegálisan lerakott zsákokban régi számlák, szállítólevelek is vannak, nevekkel és címekkel.

„Egy magyar üzletember névjegykártyáit is megtaláltuk. Úgy tűnik, hogy a szemét nem Szlovákiából származik” – mondta Hogenbuch Endre, a fürdő igazgatója a szlovákiai TV Markízának. A fürdő igazgatója azt mondta, a környéken nagy a sár, amíg az fel nem szárad, nem tudják megkezdeni a szemét eltakarítását.

A rendőrség ismeretlen tettes ellen indított nyomozást, a szemetelők súlyos pénzbírságra számíthatnak.

Neked ajánljuk
Egy hűtőszekrény is előkerült a Rába nagytakarításakor Sikerül túljárni a szemetelő varjúk eszén? Napok alatt bontja le a műanyagot egy új enzim Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: telex.hu
Vissza
Hírfolyam