2022. május 23., Dezső
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Példaértékű összefogásban tisztul meg az illegális hulladéktól hét település

Négy megyében, hét településen számolhat fel illegális hulladéklerakókat a Településfejlesztési Szövetség (TESZ) partner önkormányzataival együttműködésben az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), valamint az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. támogatásával.

A TESZ „Tisztítsuk meg az Országot!” program keretében benyújtott projektjavaslatát 2021. december 21-ei döntésével a támogató bruttó 85 363 469 Ft értékű támogatásban részesítette.

A projekt keretében Abony, Bakonysárkány, Csép, Nagykőrös, Szeged, Szólád és Újszilvás területéről összesen több mint 2000 köbméter hulladék összegyűjtésére és lerakóba szállítására nyílik lehetőség.

Nagykőrösön emellett a szövetség az önkormányzati térfigyelő rendszerbe bekötött kamerák telepítését is elvégzi annak érdekében, hogy megelőzhető legyen a hulladék újbóli megjelenése.

A TESZ kiemelt fontosságúnak tartja környezetünk védelmét, az egészséges és tiszta településeket: „közös felelősségünk tenni azért, hogy a településeinket, tájainkat elcsúfító hulladékot felszámoljuk, és tegyünk azért, hogy megelőzzük a természetkárosító bűncselekményeket. A résztvevőknek ebben nagy segítséget nyújt ez a közös projekt”.

Fotó: Mladen_Kostic/iStock / Getty Images Plus
Neked ajánljuk
Magyar cég fejlesztése hozhat áttörést a bioműanyagok világában A technológiát hívják segítségül az óceánokba szivárgó szemét megállításához A magyarok többsége támogatná a műanyag palackok visszaválthatóságát Az óceánok változó hőviszonyai hatással lesznek az időjárás-előrejelzésre is Négy ország a tengeri szélenergiáért, a gázimporttól való függés ellen
Forrás: MTI/OS
Vissza
Hírfolyam