2022. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Már Dubajban is fizetni kell az egyszer használatos szatyrokért

Dubajban hétfőn bejelentették, hogy díjat vetnek ki a sejkségben használt műanyag szatyrokra azzal a céllal, hogy környezetvédelmi aggályok miatt két éven belül teljesen betiltsák azokat.

A kormány által fenntartott Dubai Media Office közleménye szerint a fizetendő díjat 25 filben, azaz 6 centben határozták meg, az intézkedés pedig július 1-jétől lép hatályba – írta meg a Washington Post alapján a Don't Waste It.

Az intézkedést azért is kellett meghozni, mert rengeteg teve és teknős pusztult el a műanyagok miatt.

„A fenntarthatóság mára globális szinten elengedhetetlenné vált, a társadalom viselkedésének megváltoztatása az egyének környezeti lábnyomát is csökkenti” – mondta a kormány.

A felhőkarcolókkal teletűzdelt város egyes élelmiszerboltjai már most is arra biztatják a lakosságot, hogy vásárláskor vigyenek magukkal újrafelhasználható szatyrokat.

Fotó: justhavealook/iStock Unreleased/Getty Images
Neked ajánljuk
Magyar cég fejlesztése hozhat áttörést a bioműanyagok világában A technológiát hívják segítségül az óceánokba szivárgó szemét megállításához A magyarok többsége támogatná a műanyag palackok visszaválthatóságát Mennyire segíti elő a hazai szabályozás a vállalatok felelős hulladékgazdálkodását? 25 ezer autó használt akkumulátorát dolgozza fel évente a Hydrovolt frissen nyílt üzeme
Tovább a forrásra: dontwasteit.hu
Vissza
Hírfolyam