2022. május 20., Bernát, Felícia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A nemzetközi közvélemény támogatná a műanyagról szóló egyezmény létrejöttét

Az Ipsos közvélemény-kutató intézet közvélemény-kutatásában, amelyet a Természetvédelmi Világalap (WWF) megbízásából készített, a válaszadók 88 százaléka hangsúlyozta a műanyagszennyezés elleni küzdelemről szóló nemzetközi egyezmény fontosságát.

A 28 országban több mint 20 ezer résztvevővel végzett felmérés eredménye szerint az egyezmény 23 százalék szerint elég fontos, 31 százalék számára nagyon fontos,

34 százalékuk számára ugyanakkor alapvető fontosságú lenne.

A közvélemény-kutatásból kiderült, hogy négyből három ember világszerte az egyszer használatos műanyagok betiltását akarja.

Február 28. és március 2. között több mint 100 ország részvételével kerül sor az ENSZ Környezetvédelmi Közgyűlésének ülésére, amelyen a várakozások szerint megkezdődhet a sokrétű klímavédelmi és ökológiai kockázatot hordozó műanyagválság kezelését célzó egyezmény kidolgozása.

Fotó: piotr_malczyk/iStock / Getty Images Plus
Neked ajánljuk
Egy hűtőszekrény is előkerült a Rába nagytakarításakor Már lehet regisztrálni a TeSzedd! hulladékgyűjtő akcióra Egy finom ebédet könnyű megemészteni, a nyomában maradó környezeti terhelést már nehezebb Melegedő óceánokra és rekordmagas metánszintre figyelmeztet a WMO Metrózni fejedelmi élmény
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam