2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Térképes online keresővel segíti a Spar a szelektív hulladékgyűjtést

A vállalat közleményében hangsúlyozta: minden üzletükben visszaveszik a papír, fém, műanyag és üveg csomagolási szelektív hulladékot, és egyre több áruházban alakítanak ki erre a célra speciális hulladékgyűjtőket.

Maczelka Márk, a Spar kommunikációs vezetője kiemelte: három évtized alatt az áruházlánc a szelektív feldolgozást segítve a kezdeti 46 százalékos újrahasznosítási arányt 70 százalékra növelte.

A szelektálási arány növekedésében szerepet játszottak a Spar Magyarország intézkedései, a vállalat valamennyi áruházában visszaveszik a vásárlók kereskedelmi csomagolásból származó hulladékát.

Ezenkívül PET- és aludobozok, üvegek, műanyag bevásárló reklámtáskák, Tetra Pak dobozok, hullámkarton, fólia, vegyes papír és reklámújságok, valamint egyéb papíralapú hulladékok elhelyezésére is lehetőséget biztosítanak az áruházláncnál.

A papír-, műanyag-, fém- és üveghulladékok újrahasznosításának mértékét jelentősen támogatta az üzletekben található hulladékgyűjtő szigetek kialakítása. A vásárlók mostantól egy interaktív térképén kereshetik meg, hogy a Spar Magyarország melyik áruházában találnak speciális hulladékgyűjtőket a PET-, az aludoboz, a papír és az üveg vagy a használt elemek és a sütőolaj számára.

Az online felületen jelölték azokat a helyszíneket is, ahol aludoboz-visszaváltó automatákat üzemeltetnek az országban.

Fotó: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre
Neked ajánljuk
Egy hűtőszekrény is előkerült a Rába nagytakarításakor Sikerül túljárni a szemetelő varjúk eszén? Napok alatt bontja le a műanyagot egy új enzim Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam