2022. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mit helyezhetünk ki lomtalanításkor?

Februártól elkezdődött az idei tavaszi lomtalanítási időszak Budapesten, a várható időpontokkal és a kihelyezhető lomokkal kapcsolatban az FKF oldala nyújt eligazítást.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. oldalán már megtekinthetőek az idei várható lomtalanítási időpontok Budapest különböző kerületeiben.

Fotó: Elekes Andor / Wikimedia Commons

Az oldal felhívja a figyelmet, hogy a budapesti hulladékudvarokban lehetőség van egész évben a veszélyes hulladékok leadására.

Fontos tudnivaló a lomtalanítással kapcsolatban, hogy a lomokat csak a meghirdetett napon délután 6 órától lehet kirakni.

Azzal kapcsolatban, hogy mi helyezhető ki ilyenkor a ház elé, az alábbi infografika ad eligazítást:

Fotó: FKF Zrt.

A lomtalanítás pontos időpontjáról levélben értesíti a ház lakóit az FKF Zrt. A lomok kihelyezésénél fokozottan ügyelni kell rá, hogy az úttest, bicikliút, zöld terület szabadjon maradjon.

Neked ajánljuk
Magyar cég fejlesztése hozhat áttörést a bioműanyagok világában A technológiát hívják segítségül az óceánokba szivárgó szemét megállításához A magyarok többsége támogatná a műanyag palackok visszaválthatóságát Mennyire segíti elő a hazai szabályozás a vállalatok felelős hulladékgazdálkodását? 25 ezer autó használt akkumulátorát dolgozza fel évente a Hydrovolt frissen nyílt üzeme
Tovább a forrásra: fkf.hu
Vissza
Hírfolyam