2022. május 23., Dezső
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mi az az űrszemét?

Rövidesen egy közel háromtonnás rakétadarab fog a Holdba csapódni, hatalmas krátert hagyva az égitesten. A több millió darab űrszemét, ami a fejünk felett lebeg, rengeteg problémát okozhat a későbbiekben, erről a jelenségről számol be az Űrkutatás Magyarul YouTube-csatorna cikkben található videója.

A Greendex cikke szerint a napokban várható annak a közel háromtonnás rakétarabnak a becsapódása, amely egy használaton kívüli rakétából szakadhatott le, és 9300 km/h-s sebességgel ütközik majd a Hold sötét oldalába.

Fotó: dottedhippo / Getty Images

Űrszemétnek nevezünk egyébként minden olyan elemet, amelyet emberi tevékenység juttatott az űrbe, és nincs haszna. Ezek az elemek már a Szputynik rakéta fellövése óta keringenek az űrben, és rendszeresen okoznak kisebb-nagyobb problémákat.

Az alábbi, közel negyedórás videóban mindent megtudhatunk az űrszeméttel kapcsolatban:

Forrás: Űrkutatás Magyarul / YouTube
Neked ajánljuk
Magyar cég fejlesztése hozhat áttörést a bioműanyagok világában A technológiát hívják segítségül az óceánokba szivárgó szemét megállításához A magyarok többsége támogatná a műanyag palackok visszaválthatóságát Az óceánok változó hőviszonyai hatással lesznek az időjárás-előrejelzésre is Négy ország a tengeri szélenergiáért, a gázimporttól való függés ellen
Tovább a forrásra: YouTube
Vissza
Hírfolyam