2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sportolva tisztítják meg városukat a kaposváriak

Kaposváron második alkalommal rendezik meg a Trivium Plogging versenyt, amelynek a lényege, hogy a versenyzők futás közben szedik a szemetet.

Mivel a futók és a gyaloglók sok olyan helyen járnak, amit autóval nem lehet megközelíteni, így ők sokkal hatékonyabban tudják elvégezni a környezet megtisztítását – mutat rá a KaposvárMost.hu.

Március 20-án, vasárnap 9 és 11 óra között a versenyzők egy megadott útvonalon és szintidőn belül a desedai kalanderdőt és a kerékpárút egy részét fogják rendbe tenni.

A verseny szervezői minden csapat számára biztosítani fogják a szemét összegyűjtéséhez szükséges műanyag zsákokat. A szemét elszállítását és szakszerű kezelését a nevezési díjakból fogják elvégezni.

A verseny során csak olyan szemetet gyűjtenek, amely nem veszélyezteti a résztvevők egészségét, és belefér a zsákba: az elektromos gépek hulladékait, bontási törmelékeket, autóalkatrészeket, gyógyszereket és a zöldhulladékot nem lehet összegyűjteni. Ugyanakkor arra kérik a résztvevőket, hogy az észlelt illegális szemétlerakók helyét jegyezzék meg, mondják el a szervezőknek, akik az információt eljuttatják az önkormányzathoz.

Sport és környezettudatos önkéntesség – ez a plogging Fotó: tataks/iStock/Getty Images Plus
Neked ajánljuk
Magyar cég fejlesztése hozhat áttörést a bioműanyagok világában A technológiát hívják segítségül az óceánokba szivárgó szemét megállításához A magyarok többsége támogatná a műanyag palackok visszaválthatóságát Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: kaposvarmost.hu
Vissza
Hírfolyam