2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Vegyszermentesen a kórokozók ellen

Veszélyes hulladék termelése, ózon és vegyi anyag kibocsátása nélkül teszi egészségesebbé a környezetet, tisztítja meg a levegőt és szünteti meg a kellemetlen szagokat egy 100 százalékban magyar fejlesztésű készülék.

2-3 óra alatt egy 20-30 négyzetméteres helyiség levegőjét tisztítja meg, amit követően  sem kémiai, sem biológiai szennyezést nem tudtak – az előírt méréshatároknak megfelelően – kimutatni. A szegedi mérnökcsapat most azon dolgozik, hogy találmányukat a közösségi közlekedésben is tudják alkalmazni – ismertette a Store Insider.

A SolveAir UNI fotokatalitikus légtisztító egyik legnagyobb előnye, hogy működése közben bárki nyugodtan bent tartózkodhat az adott helyiségben. Kiválóan alkalmazható egészségügyi helyiségek (pld. orvosi rendelők, váró termek, kórtermek stb.), de iskolák és háztartások levegőjének megtisztítására is.

A légtisztító hatékonyságát a Szegedi Tudományegyetem Mikrobiológiai Tanszéke validálta.

A vállalat szakemberei a SolveAir UNI fotokatalitikus légtisztító prototípusát 2020 nyarára készítették el: a cél az volt, hogy veszélyes hulladék termelése nélkül úgy fertőtlenítsék a levegőt a készülékkel, hogy az közben ne is legyen káros senkire, de emiatt hatásából se veszítsen –  mondta el Kaszás Anikó, a cég ügyvezető tulajdonosa.

A három év garanciával megvásárolható SolveAir UNI tervezésénél nagyon fontos szempont volt a magas újrahasznosíthatósági ráta is, ezért készült alumíniumból. 

A 2021 novemberében Dél-alföldi Innovációs Díjjal kitüntetett eszköz továbbfejlesztése jelenleg is gőzerővel zajlik, a jövőben a közösségi közlekedésben szeretnék majd alkalmazni.

Fotó: solveair.eu
Neked ajánljuk
Magyar cég fejlesztése hozhat áttörést a bioműanyagok világában A technológiát hívják segítségül az óceánokba szivárgó szemét megállításához A magyarok többsége támogatná a műanyag palackok visszaválthatóságát Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: storeinsider.hu
Vissza
Hírfolyam