2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Szemét lepte el a mohácsi Duna-partot

A Tisztítsuk meg az országot! program keretében az első napsütéses hétvégén önkéntesek vették fel a harcot a Mohács melletti dunai zátonyokat elborító hulladékkal. A főszervező szerint méltatlan állapotok alakultak ki a folyó mentén.

Szemétteleppé vált a legnagyobb folyónk melletti, élő, természetes környezet! Ezért mi magyarok vagyunk a felelősek! – fogalmazott Facebook-posztjában a Hello Vidék szerint az akciót szervező Baráth Gábor szobrász.

A szemétszedés szombat után március 20-án, vasárnap is folytatódott. 

Az akció szervezői az önkéntesek segítsége mellett helyi vállalkozások, cégek felajánlásaira is számítottak.

A „Tisztítsuk meg az országot!” elnevezésű program 2020-ban indult, és az illegális hulladéklerakók felszámolását tűzte ki célul. A programban a lerakók feltérképezése és felszámolása mellett a szankcionálás, valamint a társadalom aktivizálása is nagy hangsúlyt kap.

Önkéntes a Duna-parton összegyűjtött hulladékkal Fotó: Baráth Gábor/facebook.com
Neked ajánljuk
Magyar cég fejlesztése hozhat áttörést a bioműanyagok világában A technológiát hívják segítségül az óceánokba szivárgó szemét megállításához A magyarok többsége támogatná a műanyag palackok visszaválthatóságát Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: hellovidek.hu
Vissza
Hírfolyam