2022. május 25., Orbán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Minden évben közel 2 milliárd tonna közösségi hulladékot termel az emberiség

Ez a mennyiség elegendő lenne ahhoz, hogy megtöltsön 822 ezer olimpiai úszómedencét. Ezek olyan mindennapi hulladékok, melyeket a háztartásoktól a vállalatokig minden közösségi szereplő megtermel.

Évi 395 millió tonnával Kína áll az élen a hulladékgenerálásban, a második helyet az Egyesült Államok szerezte meg, 265 millió tonnával – ismertette a Statista összesítése alapján az Origo

Ugyanakkor, ha az egy főre jutó hulladékot nézzük, akkor az USA áll az élen.

Minden amerikaira évi 812 kilogramm szemét jut, vagyis egy átlagos amerikai lakos minden egyes nap közel 2,5 kilogramm hulladékot termel.

Az egy főre eső hulladéktermelésben az USA mögött Monaco, Moldova, Mongólia, Liechtenstein, valamint Dánia áll.

A világbank számításai szerint a világ összlakosságának növekedésével a hulladékgenerálás is emelkedni fog, ezért a következő években várhatóan nagy szükség lesz a globális hulladékkezelés hatékonyabbá tételére.

Fotó: panaramka/iStock/Getty Images Plus
Neked ajánljuk
Egy hűtőszekrény is előkerült a Rába nagytakarításakor Sikerül túljárni a szemetelő varjúk eszén? Egy finom ebédet könnyű megemészteni, a nyomában maradó környezeti terhelést már nehezebb A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam