2022. május 20., Bernát, Felícia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A környezet mellett egy jó ügyet is szolgálnak a Sparba visszavitt aludobozok

Az üzletlánc, a Returpack és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat együttműködése révén létrejött program keretében fogyatékossággal élő és rászoruló gyermekek nyári táborozását támogathatják az aludobozok visszaváltásakor a SPAR vásárlói.

Nemcsak a környezeti terhelést csökkenthetik jelentősen, de nehéz sorsú gyermekek nyaralását is segíthetik a SPAR vásárlói, amikor visszaviszik és az erre a célra felállított automatáknál beváltják a használt alumíniumdobozokat.

A program szervezői arra kérik a lakosságot, hogy a háztartásban összegyűlt alumíniumdobozokat a kijelölt SPAR és INTERSPAR üzleteknél megtalálható automatákban váltsák vissza, majd a visszaváltási folyamat végén válasszák az adakozásra lehetőséget kínáló gombot, így az aludobozok értéke jótékonysági célokat szolgál majd.

„A Minden Doboz Visszajár kezdeményezés szervezőivel kötött együttműködésnek köszönhetően mostantól nemcsak a környezeti terhelést csökkenthetjük, de akár segítséget is nyújthatunk azzal, hogy az alumíniumdobozokat nem a kukába, vagy jobb esetben a szelektív gyűjtőbe dobjuk, hanem a SPAR kijelölt üzleteihez kihelyezett automatáknál váltjuk vissza kifejezetten adakozási céllal – fogalmazott Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője.

Az átalakításra kiválasztott több mint 30 automatában 2021-ben 320 tonna mennyiségben több mint 20 millió dobozt váltottak vissza a felhasználók, ami az összes Magyarországon forgalomba hozott aludoboz közel 2 százaléka.

A kezdeményezés részletei a mindendoboz.hu/adomany weboldalon érhetők el.

Neked ajánljuk
Magyar cég fejlesztése hozhat áttörést a bioműanyagok világában A technológiát hívják segítségül az óceánokba szivárgó szemét megállításához A magyarok többsége támogatná a műanyag palackok visszaválthatóságát Melegedő óceánokra és rekordmagas metánszintre figyelmeztet a WMO Metrózni fejedelmi élmény
Tovább a forrásra: iotmagazin.hu
Vissza
Hírfolyam