2022. május 20., Bernát, Felícia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Papírból készül a fenntartható borosüveg

Az újrahasznosítható csomagolás szakértője, a Frugalpac Limited új sebességbe kapcsolt innovatív, kartonpapír-alapú palackjainak gyártásában.

A Frugal Bottle a világ első papír alapanyagú bor- és szeszesitalpalackja. Innovatív kialakítása egy 94%-ban újrahasznosított kartonból készülő héjból és egy belső, élelmiszeripari minőségű tasakból áll – ismertette a Technokrata.

A fenntartható palack teljes mértékben újrahasznosítható, ötször könnyebb, mint az üveg, és gyártása során sokkal kisebb a szén-dioxid-kibocsátás, mint a hagyományos borosüvegek esetében. 

A Frugal palackokat két kartonlapból gyártják, amelyeket precíziósan vágnak, ragasztanak, majd elöl és hátul megnedvesítenek, mielőtt a palackformázó gépbe való betáplálásra készen egymásra helyezik. A kívánt darabszám elérése ugyanakkor nagy kihívást jelentett a vállalatnak.

A megoldás érdekében a PCE Automation és a Festo szorosan együttműködve kifejlesztett egy teljesen automatizált ragasztó- és nedvesítő gyártósort, amely immár lehetővé teszi az óránkénti 630 palackos teljesítmény elérését.

A siker kapcsán John-Paul Grogan, a Frugalpac termékigazgatója hangsúlyozta: „a Frugalpac elkötelezett a fenntarthatóbb csomagolás fejlesztése mellett. Az automatizálás alkalmazása a Frugal Bottle gyártása során segít elérni célunkat, a bor- és szeszesital-csomagolás szén-dioxid-kibocsátásának csökkentését”.

Forrás: Frugalpac UK/youtube.com
Fotó: Frugalpac/facebook.com
Neked ajánljuk
Magyar cég fejlesztése hozhat áttörést a bioműanyagok világában A technológiát hívják segítségül az óceánokba szivárgó szemét megállításához A magyarok többsége támogatná a műanyag palackok visszaválthatóságát Melegedő óceánokra és rekordmagas metánszintre figyelmeztet a WMO Metrózni fejedelmi élmény
Tovább a forrásra: technokrata.hu
Vissza
Hírfolyam