2022. május 19., Ivó, Milán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Öt terepjárónyi szeméttől tisztult meg a Mecsek

Április 8-án a zselici és mecseki erdőkben öt helyszínen segédkezhettek a természetbarátok, civilek és rendőrök, hogy együtt tisztítsák meg erdeinket a rengeteg szeméttől. Az erdőtársaságok másokat is csatlakozásra buzdítanak.

Az elmúlt két évben a járványnak köszönhetően egyre többen látogatnak ki az erdőbe, a növekvő tendencia a mecseki és zselici erdőkre is igaz. Ezzel párhuzamosan sajnos a keletkezett hulladék mennyisége is nőtt – számolt be a jó hírről a Mecsekerdő Zrt. 

Az erdők nemzetközi napján indult „Tavaszi nagytakarítás – Takarítsuk ki együtt a természetet” elnevezésű szemléletformáló kampány üzenete, hogy semmilyen hulladéknak nincs helye az erdőkben.

A nagytakarítás célja a figyelemfelhívás: közösen cselekedve, együtt mentesítsük természeti területeinket a felgyűlt hulladéktól.

A tavaszi kampány egyik fontos eseményeként a Mecsekerdő április 8-án összesen öt helyszínen végzett nagytakarítást. A kijelölt útvonalakon több mint hatvan civil és rendőr önkéntes vett részt az akcióban. Döbbenetes mennyiséget szedtek össze: a szemét öt terepjáróplatót töltött meg.

Az eseményhez csatlakozó erdőgazdaságok és civil szervezetek által rendezett túrákon túl a kampány minden erdőjárót arra buzdít, hogy az akció végéig, április 22-ig, azaz a Föld napjáig zacskóval induljon útnak, amit a kirándulások során – sajnos jó eséllyel – tele fog szedni.

Fotó: Nicholas Murrall/iStock/Getty Images Plus
Neked ajánljuk
Magyar cég fejlesztése hozhat áttörést a bioműanyagok világában A technológiát hívják segítségül az óceánokba szivárgó szemét megállításához A koalákat védve vásárolt fel erdős vidékeket az ausztrál állam Melegedő óceánokra és rekordmagas metánszintre figyelmeztet a WMO Metrózni fejedelmi élmény
Tovább a forrásra: pecsma.hu
Vissza
Hírfolyam