2022. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Rendhagyó plakátkampánnyal figyelmeztet a műanyagválság következményeire a Deutsche Umwelthilfe

A környezetvédelmi szervezet fel szeretné rá hívni a figyelmet, hogy 1960 óta 20-szorosára nőtt a globális műanyagtermelés, ami évente 320 millió tonnánál is több szemetet jelent; de nem ezek az adatok a kampány legemlékezetesebb részei.

A megvalósító, a Havas Düsseldorf nevű kommunikációs ügynökség ötlete az volt, hogy megmutassa az embereknek: a történelminek tűnő pillanatok eltörpülhetnek olyan apróságok mellett, mint például egy elhajított műanyag palack.

Az „Örök pillanatok” című projekt keretében négy kép járta be a világot.

  • A 2016-os Marrakeshi Klímakonferencián arról egyeztettek a résztvevők, hogyan valósíthatnák meg a párizsi klímacsúcs vállalásait. A megegyezés csak két éven át tartott. Ellenben a konferencián felhasznált ásványvizes palackok 446 évig maradandó nyomot hagynak a Földön.
  • A legmelegebb bostoni maratont 1976-ban tartották. A maraton fekete-fehér fotón látható győztese, Jack Fultz 2 óra 20 perc alatt tette meg a távot, kezében az életmentő palackkal, ami még 360 évig várhat a melegrekord megdőlésére.
  • A Woodstocki Zenei és Művészeti Vásárt, vagy röviden Wodstocki Fesztivált 1969-ben, egy New York-i farmon rendezték. A teljesen ingyenes esemény három napig tartott; a szeretet, béke és harmónia szimbólumaként híresült el. Azt, hogy emléke meddig marad fenn, nem tudhatjuk, de a talajt beterítő műanyagszemét még 196 évig velünk marad.
  • Az angol kormány 1934-ben ingyenessé tette a tejet az angliai és walesi általános iskolákban. Bár 1965-ben a program véget ért, az akkor kiosztott műanyag szívószálak még ma sem bomlottak le. Az elsők is majd csak 2048-ban fognak.
Fotó: Deutsche Umwelthilfe/rtl.hu
Neked ajánljuk
Magyar cég fejlesztése hozhat áttörést a bioműanyagok világában A technológiát hívják segítségül az óceánokba szivárgó szemét megállításához A magyarok többsége támogatná a műanyag palackok visszaválthatóságát Rekordmeleget hozott a május Franciaországban Lépésről lépésre halad Japán afelé, hogy valóban az óceánba engedjék a fukusimai szennyvizet
Tovább a forrásra: rtl.hu
Vissza
Hírfolyam