2022. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Növényi műanyagokkal csökkenti csomagolásai környezeti lábnyomát a RAUCH

A Tetra Pak és a RAUCH hosszú évek óta dolgozik szoros együttműködésben azért, hogy lépést tartson a fogyasztói igények dinamikus változásával. Az együttműködésnek köszönhetően megalkották a Happy Day gyümölcslevek új csomagolását, ezzel jelentős lépést téve a klímasemlegesség felé. 

Bár az új csomagolás úgy néz ki, mint a régi, de a vásárlók az 1 literes termék esetében már egy 83 százalékban megújuló alapanyagokból készült csomagolásból tölthetik ki italukat – ismertette a vállalat közleménye alapján az Origo.

A növényi alapú műanyagok használatával az egyliteres italok csomagolásában 64-ről 83 százalékra növelték a megújuló alapanyagok arányát.

A Tetra Pak® csomagolások túlnyomórészt papírból, tehát megújuló energiaforrásból készülnek. A papírhoz felhasznált fák pedig növekedésük során csökkentik a légkör szén-dioxid-szintjét. 

Emellett cukornádalapú műanyagot használnak a zárókupakokban, valamint a csomagolás védőrétegében, amely teljesen nyomon követhető: a bonsucro-tanúsítás garantálja, hogy fenntartható cukornádtermelésből származik. Növekedése során  a cukornád is elnyeli a szén-dioxidot, ezáltal hozzájárul a klímavédelemhez. 

Fotó: ipopba/iStock/Getty Images Plus
Neked ajánljuk
Rendhagyó plakátkampánnyal figyelmeztet a műanyagválság következményeire a Deutsche Umwelthilfe Újrapoharakkal csökkenti a hulladék mennyiségét a Veszprémi Állatkert Indonézia betiltotta a pálmaolaj kivitelét Rekordmeleget hozott a május Franciaországban Lépésről lépésre halad Japán afelé, hogy valóban az óceánba engedjék a fukusimai szennyvizet
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam