2022. május 23., Dezső
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Lidl áruházaknál is leadható a használt sütőolaj

A társaság egyelőre hat áruházhoz helyezett ki tárolóedényeket, az első ütem lezárását követően a gyűjtőpontok bővülnek.

Az áruházlánc MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a kihűlt étolajat palackba kell gyűjteni, és ezt lehet bedobni a kijelölt szelektív gyűjtőbe.

Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője kiemelte: a cég stratégiájában meghatározó szerepe van a fenntarthatóságnak, az elmúlt években számos környezetvédelmi intézkedést valósítottak meg,

a használt sütőolaj-visszagyűjtés újabb jelentős mérföldkő, amivel környezetbarát alternatívát kínálak a vásárlóknak.

A közlemény emlékeztet: a kidobott vagy kiöntött használt sütőolaj rendkívül káros és veszélyes a környezetünkre. A lefolyóba öntve a csővezetékek falára lerakódva a csatorna dugulását okozza, míg az élővizekbe jutva a víz felszínén úszva meggátolja az oxigénfelvételt, így elpusztítja a vízi élőlényeket. Ugyanakkor a szelektíven gyűjtött és megfelelő helyen leadott mennyiség 90%-ából biodízel, 10%-ából biogáz készülhet.

A gyűjtőpontok kihelyezésére első körben a következő Lidl áruházaknál került sor:

  • Dorog, Bányász körönd Hrsz.1732/98
  • Tatabánya, Győri út 31.
  • Dunaharaszti, Némedi út 102/A
  • Székesfehérvár, Mártírok útja 11.
  • Budapest, Fehérvári út 211.
  • Budapest, Régi Fóti u. 1.
Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László
Neked ajánljuk
Növényi műanyagokkal csökkenti csomagolásai környezeti lábnyomát a RAUCH Mennyire segíti elő a hazai szabályozás a vállalatok felelős hulladékgazdálkodását? Beváltotta az MNB reményeit a Zöldotthon program Az óceánok változó hőviszonyai hatással lesznek az időjárás-előrejelzésre is Négy ország a tengeri szélenergiáért, a gázimporttól való függés ellen
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam