2022. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy hűtőszekrény is előkerült a Rába nagytakarításakor

Április 21-én, csütörtökön kezdetét vette a legtermészetesebben kanyargó, vadregényes folyónk, a Rába tavaszi nagytakarítása.

Az Őrségi Nemzeti Park tudósítása szerint évről évre nagy kihívás, hogy a faágak, torlaszok közé beszorult hulladékot kiszabadítsák és zsákokba gyűjtsék. A munka csak a vízről végezhető, így a folyó viselkedését és a kenuzás minden csínját-bínját ismernie kell a kormányosnak, hogy a veszélyes helyeken fennakadt nejlonokat, italos flakonokat, vödröket összeszedhessék.

A legnagyobb döbbenetet és nehézséget egy hatalmas hűtőszekrény eltávolítása okozta, amit méretei miatt nem is tudtak kenuba tenni, de nem hagyták a vízben, a partig kivitték, majd autóval elszállították.

„Elszomorító volt egyes belterületi folyószakaszok állapota is, ahol teherhajóra lett volna szükség, hogy a partot megtisztíthassuk” – állapította meg a szomorú tényt az Őrségi Nemzeti Park.

Hozzátették, jó lenne, ha a hulladék gazdái többre értékelnék a Rába természetességét, és nem „szemétszállító szalagként” tekintenének erre a gyönyörű folyóra.

Forrás: Szombathelyi Televízió/facebook.com

Pozitív hírről is beszámoltak azért, ugyanis a szakemberek szerint jó volt látni, hogy a háborítatlan részeken rengeteg madár érzi otthon magát.

A Rába Győrnél Fotó: MTI/Krizsán Csaba
Neked ajánljuk
Magyar cég fejlesztése hozhat áttörést a bioműanyagok világában A technológiát hívják segítségül az óceánokba szivárgó szemét megállításához A magyarok többsége támogatná a műanyag palackok visszaválthatóságát Rekordmeleget hozott a május Franciaországban Lépésről lépésre halad Japán afelé, hogy valóban az óceánba engedjék a fukusimai szennyvizet
Tovább a forrásra: pecaverzum.hu
Vissza
Hírfolyam