2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sikerül túljárni a szemetelő varjúk eszén?

Az FKF és a Főkert szerint városszerte problémát jelentenek azok a varjúfélék, többnyire dolmányos varjak, csókák és szarkák, amelyek a fedetlen hulladékgyűjtőkből „kukáznak”.

A madarak dolguk végeztével továbbrepülnek, míg a szemét ott marad – idézi a szervezetek Facebook-posztját a Telex. A kellemetlen probléma a megoldására az FKF Köztisztasági Divízió és a FŐKERT munkatársainak együttműködésében három kritikus területen: a Népligetben 10, a Tabánban 6 és a Horváth kertben

20 hulladékgyűjtőre fedelet szereltek Budapesten

Kétféle fedéllel kísérleteznek: az egyik egy teljesen teli, felhajtható tető, a másik pedig egy olyan fedél, amelyen van egy kis méretű nyílás, ahol a kisebb szemetet a fedél felhajtása nélkül is be lehet helyezni.

Megvizsgálják, hogy vajon ezek a fifikás madarak ki tudják-e pakolni a hulladékgyűjtőket a kis nyíláson keresztül is, vagy elegendő védelmet biztosít-e ez a fajta fedő. Amint kiderül, hogy melyik válik be jobban, folytatják a hulladékgyűjtők befedését.

Fotó: FŐKERT/facebook.com
Neked ajánljuk
Magyar cég fejlesztése hozhat áttörést a bioműanyagok világában A technológiát hívják segítségül az óceánokba szivárgó szemét megállításához A magyarok többsége támogatná a műanyag palackok visszaválthatóságát A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül
Tovább a forrásra: telex.hu
Vissza
Hírfolyam