2022. május 23., Dezső
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hazánkban is megjelenik a polcokon az úttörő zöldségcsomagolás

A mikrohullámú papírlemez alapanyag használata a kis kiszerelésű zöldség-gyümölcs esetében újdonság a magyar piacon: a DS Smith 100%-ban újrahasznosítható, testre szabható, kiváló áruvédelmet biztosító megoldása hamarosan megjelenik a boltok polcain.

Hosszabb ideig maradnak frissek a zöldségek és gyümölcsök egy innovatív, jövőtudatos, körforgásos gazdaságba tökéletesen illeszkedő csomagolóanyagnak köszönhetően – ismertette a Trade Magazin.

A kis méretű mikrohullámú zöldség-gyümölcs megoldás képes egyszerre kreatív módon választ adni a többoldalú kihívásokra.

A természetes alapú opció a műanyaghoz képest akár 3 nappal is tovább frissen tartja a zöldség-gyümölcs terményeket, stabilabb tartást ad a tálcáknak, miközben 100 százalékosan újrahasznosítható, ráadásul esztétikusabb, és költségben sem jelent feltétlenül nagyobb terhet.

A nemzetközi vállalat a Körforgásos Tervezés Mérőszámait alkalmazva hozzájárul a környezetszennyezés és a hulladék mennyiségének csökkentéséhez, és támogatja a természeti erőforrások megújulását.

Fotó: KucherAV/iStock/Getty Images Plus
Neked ajánljuk
Magyar cég fejlesztése hozhat áttörést a bioműanyagok világában A technológiát hívják segítségül az óceánokba szivárgó szemét megállításához A magyarok többsége támogatná a műanyag palackok visszaválthatóságát Az óceánok változó hőviszonyai hatással lesznek az időjárás-előrejelzésre is Négy ország a tengeri szélenergiáért, a gázimporttól való függés ellen
Tovább a forrásra: trademagazin.hu
Vissza
Hírfolyam